Nizkotemperaturni tračni toplozračni sušilniki so primerni tako za sušenje lesne biomase (žaganja) kot tudi drugega razsutega materiala, organskih odpadkov ipd. Tračni sušilniki so del večjih linij za izdelavo lesnih peletov za kurjavo, krmilnih peletov za živali in peletov iz organskih odpadkov za gnojenje. Je ključnega pomena pri procesu peletizacije (prešanja materiala v pelete), saj previsoka ali prenizka stopnja vlažnosti lahko močno poslabša kvaliteto peletov.

Tračni sušilniki so kompleksne naprave in kot edini na našem področju posedujemo znanje in kapacitete za ugodno izdelavo takšnih naprav. Omogočamo avtomatiziran vstop, sušenje in izstop materiala, pri čemer je izstopna vlažnost materiala avtomatsko nadzirana. Ob predvidljivi in dovolj konstantni vstopni vlažnosti je mogoč razpon izstopne vlažnosti zgolj nekaj procentov.

Sušilnik je grajen modularno kar pomeni, da je kapaciteta (meri se v teži posušenega materiala na uro) prilagodljiva. Možno je tudi naknadno dograjevanje in povečanje kapacitete vkolikor se pojavi ta potreba.

Pretekli projekti

Pretekli projekti: Energija narave d.o.o. (Žirovski vrh, Slovenija).

Galerija

Error: No articles to display