Specializirani smo za izdelavo strojev, namenjenih predelavi poliuretanske pene. Konstruiramo avtomatizirane linije za transport različnih oblik pen (bloki, formati, okroglice), stroje za lepljenje, stiskanje in ovijanje pene, za čiščenje odrezanih formatov, za rezanje in frezanje pene itd.

Na tem področju tesno sodelujemo z nemškim podjetjem Albrecht Bäumer GmbH & Co. KG, ki je vodilno na področju strojev in linij za industrijo pen iz umetnih mas.

Stroji za obdelavo penastih umetnih mas:

  • Stiskalnica okroglic  - naš najpomembnejši produkt, ki omogoča kompresijo poliuretanskih polizdelkov in ovijanje v polietilensko folijo. S tem prihranite veliko prostora pri transportu (do 50% manjši volumen, odvisno od gostote PU pene). Na voljo je več modelov, kateri se med seboj razlikujejo po maksimalnih dimenzijah vstopnih polizdelkov. Najnovejši omogočajo poleg ovijanja PU rol tudi ovijanje PU blokov. Stiskalnica je lahko po želji kupca opremljena s pomožnimi napravami za rokovanje z rolami/bloki (dvigalo, dvižna miza, nakladalna roka ipd.).
  • Transporterji za penaste bloke in role. Najpogostejši način prevažanja je valjčni transporter, možni so tudi transport prek visečega prijemala in drugi, bolj specifični načini transporta, npr. zunanji (pokriti) transporterji, pomični transporterji (translatorni ali rotacijski), večnadstropni transporterji itd.
  • Avtomatizirane linije za lepljenje poliuretanske pene.
  • Avtomatizirani stroji za rezanje poliuretanske pene.
  • Stroji za lepljenje in frezanje poliuretanske pene.
  • Pomožna oprema za čiščenje rezane pene, odsesovanje prahu itd.

Pretekli projekti

Plama-pur d.d. (Podgrad, Slovenija), Ottobock (Duderstadt, Nemčija), Eurofoam (Sajóbábony, Madžarska), Serra Foam (Ínegöl, Turčija), Breckle (Northeim, Nemčija), Rekord-tim d.o.o. (Oriovac, Hrvaška) ..

Error: No articles to display