frank-halaValter Frank je s svojo obrtniško dejavnostjo začel leta 1985. Dobra štiri leta je deloval sam ter se ukvarjal predvsem s splošnimi ključavničarskimi deli ter proizvodnjo strojev za klavniško industrijo. Po letu 1990 je zaradi širitve dejavnosti in zahtevnejših naročil začel zaposlovati delavce. Danes je v podjetju 16 zaposlenih, direktor podjetja pa je od leta 2012 Valterjev sin Andrej Frank. Konec leta 2017 smo ustanovili podjetje Frank d.o.o.

V podjetju se ukvarjamo z razvojem in proizvodnjo strojev za obdelavo in pakiranje penastih umetnih mas, linij in strojev za živilsko industrijo, nizkotemperaturnih tračnih sušilnikov, linij in komponent za izdelavo lesnih peletov, galvanskih linij in komponent, tovornih in potniških dvižnih naprav, transporterjev, gorilcev na pelete, pakirnih naprav, nadstreškov, ograj, stopnišč in drugih unikatnih ali maloserijskih izdelkov po Vaši želji.

Narejeni stroji so večinoma plod lastnih zamisli in idej, veliko jih je prodanih tudi v tujino (Hrvaška, Bosna in Hercegovina, Nemčija, Turčija, Venezuela, Kitajska...).

Že mnogo let smo prejemniki najvišjih slovenskih priznanj GZS za inovacije. Večkrat smo bili nagrajeni tudi s strani Območne obrtne zbornice Ilirska Bistrica in Občine Ilirska Bistrica.

Leta 2008 smo se odločili za ustanovitev drugega družinskega podjetja Profrank Meta Frank s.p., ki se ukvarja s servisiranjem avtomobilom, vulkanizerstvom, tehničnim svetovanjem, posredništvom in prevajanjem iz/v ruščino, nemščino in angleščino.

Error: No articles to display